Project Description

Standardul de Calitate COD

Atat COD cat si evenimentele partenere apreciaza si respecta participantii la evenimentele de airsoft, si sunt preocupati permanent de gradul de satisfactie a jucatorilor. Este de mentionat ca organizarea unui eveniment dureaza 1 an de zile si este un proces elaborat, in centrul careia se afla participantul ca individ, squadul sau echipa sa, si nu in ultimul rand clubul sportiv din care face parte.

Pentru a putea construi evenimente mai bune si pentru a obtine satisfactia, siguranta, si buna dispozitie a jucatorilor evenimentele au acceptat sa adere la un standard de calitate, care anual sa trasese linii corecte de urmat in procesul de organizare a unui eveniment. Prevederile standardului ating subiecte de siguranta, regulament, scenariu, arbitraj, calitate a experientei, si sunt obligatorii astfel incat jucatorul sa stie la ce se poate astepta daca participa la un eveniment COD.

Predictibilitate si Uniformitate

Standardul de calitate are ca obiective oferirea unui cadru de airsoft predictibil si uniform in cadru tuturor evenimentelor partenere. Este important pentru noi ca jucatorii sa stie spre exemplu cati arbitri vor fi in teren, cum si ce anume vor gasi in cortul medical, ce conditii le sunt puse la dispozitie pentru ca sa se poata pregati corect.

  • Avantaj Economic – Jucatorii stiu ce platesc
  • Avantaj Faptic – Jucatorii primesc ce platesc
  • Orientat catre avantajul comun – O organizare corecta, este benefica pentru toata lumea
  • Predictibilitate – Simplu si usor stim la ce sa ne asteptam
  • Infrastructura Comuna – Economisim prin munca in echipa

Aflati detalii despre prevederile standardului in sectiunile de descriere a proiectului. Proiectul are caracter permanent, insemnand ca anual va fi revizuit si vom incerca sa gasim cat mai multe solutii pentru ca acesta sa creasca si sa confere cat mai multe avantaje jucatorilor si organizatorilor.

Despre Standard

Ideea standardului a plecat de conceptul ca ar fi frumos ca indiferent la ce eveniment am participa ar fi frumos sa gasim aceleasi conditii minime de campare, parcare, joc, siguranta, arbitrare, semnalistica si calitatea a vietii. Cu sprijinul evenimentelor noastre am aflat ca visul poate vedeni realitate si ca sunt multe puncte comune.

Standardele sunt dezvoltate an de an pe masura ce evenimentele cresc, si pe masura ce putem gasi parteneri care sa sprijine atat COD cat si evenimentele pentru ca speram sa demonstram un grad de implicare si preocupare, pentru comunitatea de airsoft din Romania.

Prevederile Standardului

Prevederile standardului sunt supuse modificarii, va rugam ca inainte sa invocati un standard sa va asigurati ca informarea a fost facuta corecta si aveti acces la ultima varianta a standardului de calitate.

La Check-In fiecare jucator aflat pentru prima oara la un eveniment COD va primi un numar unic si permanent cu ajutorul caruie putem construi o evidenta a experientei pe teren
Toate abaterile regulamentare vor fi consemnate intr-un registru unic, transmis catre toate evenimentele partenere COD. Toate evenimentele contribuie si tin cont de informatiile colectate.
Alocarea corecta, si suficienta a spatiilor de parcare si camping pentru toti participantii. Cu alte cuvinte daca veniti la evenimentele COD, nu se pune problema sa nu aveti spatiu de parcare.
Posibilitate de cuplare la energie electrica in vecinatatea zonelor de campare.
Evenimentele COD se obliga sa asigure 1 arbitru/game master activ pentru fiecare 50 de participanti inscrisi.
Evenimentele COD se obliga sa asigure minim 1 toaleta pentru fiecare 50 de participanti inscrisi.
Evenimentele COD vor avea 1 cort medical dotat, trusa de prim ajutor si reprezentati ai organizatorilor pentru sprijinul necesar.
Evenimentele COD se obliga sa asigure persoana cu cunostinte medicale avansata pe toata perioada evenimentului si Masina de transport in regim de urgenta catre cea mai apropiata unitate medicala
Evenimentele COD se obliga sa asigure apa potabila imbuteliata disponibila in zonele de relaxare sau distribuita jucatorilor pe teren.
Evenimentele COD se obliga sa asigure prezenta unui magazin de airsoft sau frunizor de unde se pot achizitiona consumabile pe toata durata evenimentului.
Evenimentele COD se obliga sa asigure un punct de informare unde toti jucatorii vor putea gasi: produse de marketing, regulamente, scenarii, documentele evenimentelor, regulamentul si anexele COD.
Evenimentele COD se obliga sa asigure personal specializat si minim 1 aparat chrono pentru fiecare 100 de jucatori inscrisi
Marcajele pe teren se vor face conform standardului COD. Marjele contin: Zone off game, Parcare, Campare, Punct de Informare, Punct Medical, Hq, Respawn, Arbitru.
Cel putin un reprezentant COD altul decat organizatorul trebuie sa fie in teren.

Detalii Finale

Standardul de calitate este menit sa aduca transparenta in fenomenul airsoftistic, sa certifice promisiuni, si sa oblige ambele parti, organizatori si participanti la a-si asuma raspunderi individuale sau colective in desfasurarea jocurilor de airsoft. Organizatorii trebuie sa ofere ce promit, pe de o parte iar pe de cealalta parte participantii trebuie sa isi asume raspundere respectarii regulamentelor. Numai prin respect vom crea o relatie longeviva si benefica pentru ambele parti.

Standardele sunt obligatorii si consideram un minim necesar obligatoriu pentru a asigura un climat corect. Valorile si prevederile standardului de calitate vor fi revizuie la sfarsitul fiecuri an si ajustate in functiie de nevoie. Avantaje aduse de standardele COD:

Este inutil sa carati apa potabila de la Arad la Constanta. Cu ajutorul COD va garantam ca avem pe teren tot ce aveti nevoie. Prin cunoasterea resurselor disponibile speram sa va simplificam organizarea proprie.
Incercam sa fim alaturi de cei care se pot accidenta, si dorim sa beneficieze de cele mai bune conditii medicale. Desi fenomenul medical nu depinde de noi, incercam sa ne indeplinim obligatiile ca organizatori si facem tot ce ne sta in putinta sa beneficiati de cele mai bune conditii
Prin implementarea Registrului Unic de Arbitraj speram sa descurajam incalcarile de regulament si sa incurajam jucatorii corecti si care au grija si de ceilalti participanti.
La COD credem in calitatea experientei si incercam sa reducem timpii petrecuti la check-in, evitam cozile si ne dorim ca totul sa mearga simplu si fluid. Standardul de calitate ne ajuta sa monitorizam daca resursele puse la dispozitie sunt suficiente.
Numarul minim de arbitri prezenti pe teren cat si calitatea arbitrilor sunt caracteristici determinante a calitatii jocului de airsoft. Cu totii ne dorim sa participam la experiente cat mai placute, iar organizatorii evenimentelor fac eforturi uriase pentru a face procesul de arbitrare cat mai la indemana.

Evenimentele COD lucreaza impreuna pentru a determina care sunt resursele minime necesare pentru a avea un eveniment fara probleme. Determinarea numarului minim de arbitri/aparate chrono/toalete etc, este un proces dificil la care CivilWar, Overload si DesertStorm s-au ancorat. Impreuna contribuie la standardul COD care speram ca va deveni standardul national de calitate.

Concluzii

Prin masurile propuse de standardul COD speram sa avem un climat airsoftistic cat mai corect, sigur, si predictibil. In aplicarea standardului evenimentele impart resurse materiale si know-how, facand astfel posibile lucruri care altfel ar fi imposibile din cauza limitarilor financiare sau logistice. Speram standardul COD sa lase o amprenta pozitiva in evenimentele airsoftistice.

Standardul de calitate in prima sa versiune intra in viguare la evenimentele din 2019, si va fi revizuit pe baza feedback-ului jucatorilor inainte de sezonul 2020. Ne bazam pe parerile participantilor nostri pentru a vedea care sunt zonele in care putem imbunatati, si ne bazam pe partenerii COD pentru a transforma nevoile participantilor in realitate.

AU IMPLEMENTAT PROIECTUL

Civil War
Civil WarEveniment CQB + OpenSpaces
Eveniment organizat la Ludus de ACS Ludus Legio intr-o zona care cuprinde conflict de tip CQB si pe alocuri exista spatii deschise cu vegetatie.Numar de jucatori aproximativ 400.
Overload
OverloadEveniment MilSim Invite Only
Eveniment organizat de Overload Crew in apropiere de Sibiu, la Marsa. Specificul evenimentului este MilSim si participarea se face pe sistem invite only. Numar de jucatori aproximativ 600.
Desert Storm
Desert StormCQB + OpenSpaces
Eveniment organizat la Constanta de catre Desert Storm Crew. Evenimentul se desfasoara intr-o locatie CQB plina de cladiri si pe alocuri cu zone de vegetatie usoara. Numar de jucatori aproximativ 400.

Inscrie-ti Evenimentul in COD si Contribuie si Tu

Alaturate si Tu Familiei COD si Ajuta-ne sa Construim .